Vivescape daagt iedereen uit voor de ALS Liga

De studenten Eventmanagement maakten een escaperoom in een winterchalet op ’t Hoge. Foto: loh

Kortrijk -

De studenten Eventmanagement van de Kortrijkse hogeschool Vives bemannen tot 20 december Vivescape. Het is een escaperoom tegen de tijd.

Vivescape is een pop-up escape room in een winterchalet op ’t Hoge. Het is een initiatief van de laatstejaars eventmanagement in Kortrijk. Met deze escape zamelen de studenten geld in voor de ALS Liga in het kader van De Warmste Week. “Uniek aan onze escape is dat de spelers tegen de tijd én de temperatuur strijden”, zegt Elise Verhaeghe. “De teams krijgen niet het gebruikelijke uur om te ontsnappen. Bij Vivescape moet een team in een recordtijd bijzondere opdrachten uitvoeren. De bedoeling is om te ontsnappen voor de thermometer op nul staat. De vijf beste teams krijgen een prijs. Iedereen mag de uitdaging aangaan.”

De studenten kozen voor de ALS Liga omdat één van hun docenten ALS heeft. Met deze actie willen ze hem een hart onder de riem steken en ondersteunen ze de vraag die hij op de wereld heeft losgelaten.

Directeur en burgemeester uitgedaagd

“Om zoveel mogelijk mensen te bereiken hebben we de algemeen directeur uitgedaagd. Joris Hindryckx daagt op zijn beurt de Kortrijkse burgemeester en andere docenten uit.”

Na de activiteit kunnen deelnemers en omstaanders zich opwarmen aan de vuurkorven en genieten van een winterbiertje met een hapje. Daarnaast wordt er ook voor randanimatie gezorgd. “Het verzamelde bedrag gaat volledig naar de ALS Liga.”

De warmste chalet vind je tot en met vrijdag 20 december op de parking van ’t Forum van Hogeschool Vives in de Doorniksesteenweg.

Door vkk
AANGERADEN