Kandidaten pleiten voor vooruitgang van de quiz in ‘De slimste mens’: “’K ip er genoeg van”

In ‘De slimste mens ter wereld’ waren ze donderdagavond toe aan de laatste gewone aflevering van het seizoen. Maandag starten de finaleweken. Hoewel gewoon, het is nog maar de vraag of het met Bart Cannaerts en vooral Wim Helsen ooit gewoon wordt. Helsen vertelt al eens graag uitgebreid een anekdote. Tot lichte irritatie van de kandidaten zelf. “Wim, ik moet nog puzzelen he!”

De juryleden

Wim Helsen en Bart Cannaerts samen in de jury? Dat kan alleen maar vonken geven.

De beste quotes

Erik Van Looy: “Ik zou ook graag touren met een show.

Wim Helsen: “Wel, kan jij met de auto rijden?”

***

Van Looy: “Zijn jullie mensen tegengekomen met rare namen?

Lieven Scheire: “Ik ben ooit een tweeling tegengekomen die Dag en Dauw heten. En een Marcel Sper. (stil) Spermarcel dus.

***

En wat als Wim Helsen tips begint te geven om vervelende gesprekken te vermijden? Dan krijg je dit:

Het Mooiste moment

Wim Helsen vertelt graag verhaaltjes, alleen is dat niet altijd even bevorderlijk voor de vooruitgang van de quiz. Bart Schols onderbreekt zijn verhaal over de roadrunner met: “Wim, ik moet ook nog een puzzel doen.” Even later is het weer prijs, wanneer Van Looy na de fotoronde vraagt of de jury nog voorwerpnamen met een dier in kent. Er volgt een hele lijst voorbeelden met kip- zoals “kippenhok” en “kippenei”. Tot Scheire het gehad heeft: “Wat denk je van ‘K ip er genoeg van?” Een duidelijke hint.

De winnaar van donderdagavond

Hij moest niet eens meer winnen, maar Lieven Scheire deed het toch maar weer. Hij is de topspeler van dit seizoen. We zien hem weer in de laatste aflevering.

De verliezer

André Hazes Jr. en Bart Schols maakten er een hilarische finale van. Tot zelfs de slappe lach toe. Maar Hazes blokkeerde bij vragen over Corsica en de NAVO. Wat misschien wel de vreemdste finale ooit opleverde:

De Nederlandse zanger moest onverbiddelijk naar huis.

De nieuwkomers van maandagavond

Meteen twee nieuwkomers maandagavond. Bart Schols krijgt het gezelschap van de eerste finalisten: comédienne Amelie Albrecht en cartooniste Chrostin.

De tussenstand

1 Lieven Scheire (8 afleveringen)

2 Astrid Stockman (8 afleveringen)

3 Thomas Huyghe (6 afleveringen)

4 Lotte Vanwezemael (6 afleveringen)

5 Mathieu Terryn (6 afleveringen)

Door Eva De Poorter
AANGERADEN