Deze vier bekende Vlamingen wagen zich aan kerststronken in feestaflevering ‘Bake off’

© Vier

Altijd al Jeroom een kerststronk willen zien maken? Of Cath Luyten koekjes willen zien bakken? Dan kan u op 19 december afstemmen op Vier voor een speciale kerstaflevering van Bake off. Daarin nemen vier bekende Vlamingen het tegen elkaar op.

eadp, tove

Onder het alziend oog van Regula Ysewijn en meesterpatissier Herman Van Dender gaan vier bekende Vlamingen de uitdaging aan in een special van Bake off naar aanleiding van de feestdagen. Actrice Tine Embrechts, VRT-presentatrice Cath Luyten, cartoonist Jeroom en acteur Ben Segers nemen het tegen elkaar op in twee proeven. Eerst moeten ze binnen de tijd een kerststronk op tafel toveren met een recept als enige leidraad. De tweede proef hebben ze zelf thuis even kunnen voorbereiden. Ze moeten een koekjesspektakel in elkaar flansen, waarmee ze tonen wat kerst voor hen betekent.

De opnames van de special vonden al deze zomer plaats, uitgerekend op de warmste dag van het jaar. U snapt dus waarom Jeroom zijn kostuum deze keer in de kast liet hangen en een bijzonder kerst-T-shirt heeft aangetrokken. De warmte speelde de baktent – overigens helemaal in kerstsfeer uitgedost met verschillende kerstbomen – ook logistiek parten. Alle lampen vielen uit, wat enkel gebeurt wanneer de temperatuur in de tent hoger is dan 45 graden. Toen de opnames rond middernacht waren afgelopen, stond er nog steeds 32 graden op de thermometer.

© Vier

In andere landen waar Bake off loopt, zoals in het Verenigd Koninkrijk, is de kerstspecial al jaren een vaste waarde. Vier zendt de aflevering uitzonderlijk uit op een donderdag, vlak voor de finale van De slimste mens ter wereld. Volgende zomer zal er een vierde seizoen van de bakwedstrijd opgenomen worden, dit keer weer met onbekende Vlamingen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook