Vlaamse partijen bundelen de krachten over RSZ- en belastingvoordelen in de sport

Parlementsleden van de N-VA, Groen, CD&V, sp.a en Open VLD zaten een eerste keer samen voor een overleg over de fiscale en RSZ-voordelen in de sport. Er bleek op veel punten een consensus over de principes.

dits

LEES OOK. In hele discussie over RSZ- en fiscale voordelen voor de sport werden waarheid en fictie door elkaar gehaald: wij deden een factcheck

Over de RSZ was er eensgezindheid dat de grootverdieners meer moeten bijdragen. Alle partijen waren ook akkoord dat de voorwaarden voor de belastingkorting verstrengd moeten worden, zodat het geld daarvan enkel naar de jeugdopleidingen zou vloeien en niet meer naar spelerslonen. Het voorstel van CD&V om het minimumloon voor niet-EU-spelers te verhogen en zo de eigen jeugd te beschermen kon ook op veel bijval rekenen.

Bedoeling is nu dat de voorstellen door de fiscale specialisten van de partijen naast elkaar worden gelegd om tot een gemeenschappelijke tekst te komen tegen januari. Daarna zou het wetsvoorstel de parlementaire weg volgen om tegen juli volgend jaar tot een nieuwe regeling te leiden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten