Tom Dumoulin na 200 dagen (eindelijk) opnieuw 100 procent fit

Tom Dumoulin is eindelijk weer fit na de knieblessure die hij opliep in de Giro. Foto: Photo News

“Tom is opnieuw volledig belastbaar.” Zo verwoordde sportief manager Merijn Zeeman (Jumbo-Visma) de honderd procent fysieke paraatheid van zijn topaankoop Tom Dumoulin. Ruim tweehonderd dagen na zijn val en knieblessure in de Giro kan de Nederlandse ronderenner opnieuw denken aan wedstrijden.

Tom Dumoulin reed tussendoor nog zes etappes mee in de Dauphiné, maar echt fit was hij in juni toen niet. Tweehonderd dagen na zijn val in de vierde etappe van de Giro, met daarin onder meer twee knieoperaties, een mentale dip en een ophefmakende transfer van Sunweb naar Jumbo-Visma, is de 29-jarige Nederlander door zijn ploeg weer honderd procent fit verklaard. “Tom is weer volledig belastbaar. We werken nu met hem op dezelfde intensiteit als met de anderen”, zegt Merijn Zeeman, sportief manager van Jumbo-Visma, in De Limburger. Net op tijd, want volgende week vertrekt de Nederlandse ploeg naar Girona voor het eerste trainingskamp.

Afgelopen weekend werd Dumoulin al zesde in de strandrace van Scheveningen, voor de eerste wegwedstrijd wordt het wachten tot Jumbo-Visma op 20 december zijn programma bekendmaakt. Volgens La Gazzetta dello Sport rijdt Dumoulin in 2020 opnieuw de Giro, maar een combinatie Giro-Tour, zoals in 2018, valt ook niet uit te sluiten.

Door Bram Vandecapelle
AANGERADEN