Modernisering burgerlijke stand wint ‘e-gov award’

© jph

De modernisering van de burgerlijke stand is de laureaat van de zestiende editie van de ‘e-gov awards’ van Agoria. Dat heeft de federatie van de technologische sector donderdagavond bekendgemaakt.

Agoria bekroonde het project Modernisering Burgerlijke Stand van het Beheerscomité Burgerlijke Stand, waarin verschillende overheidsdiensten zijn vertegenwoordigd, omdat het “komaf maakte met de papieren akte uit de tijd van Napoleon en de digitale akte meteen uitrolde over het ganse land”. “Met één big bang startten op 31 maart van dit jaar alle 581 Belgische gemeenten en 102 consulaire posten met de Databank van Akten van de Burgerlijke Stand (DABS).”

Nog vijf andere prijzen

Met de ‘e-gov awards’ zet Agoria overheden in de bloemetjes die met digitale projecten de dienstverlening aan de bevolking en de bedrijfswereld verbeteren. De prijsuitreiking vond donderdagavond plaats in het Koloniënpaleis in Tervuren.

Naast de hoofdprijs reikte Agoria donderdag ook nog prijzen uit in vijf categorieën. In de categorie ‘rendabiliteit’ kwam Modernisering Burgerlijke Stand opnieuw als winnaar uit de bus. De overige awards gingen naar de Vlaamse Woningpas (gebruiksvriendelijkheid), Naar een Parallel Universum Gent (innovatie), BE-Alert (samenwerking) en Lokale besturen als gelinkte open data (open data).

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten