Slecht weer vandaag: regenachtig en rukwinden

Bron © BELGA

Foto: Shutterstock

Een depressie over het noorden van de Noordzee veroorzaakt een snelle zuidwestelijke stroming naar West- Europa. Een regenzone trekt vrijdag over ons land en wordt gevolgd door zachte onstabiele maritieme lucht. Het is regenachtig en winderig, zegt het KMI. Het wordt gevoelig zachter met maxima tussen 2 en 11 graden. We krijgen een toenemende zuiden- tot zuidwestenwind met rukwinden tot 60 à 70 km/u.

Zaterdag wordt het tijdelijk rustiger. Het is wisselend tot meestal zwaarbewolkt met in het oosten meer wolkenvelden. Daar kan lokaal ook een buitje vallen. Het wordt vrij zacht met maxima tussen 5 en 10 graden. De wind is matig uit zuidwest tot west.In de nacht naar zondag nadert een nieuwe storing. Het wordt overal zwaarbewolkt tot betrokken met op het eind van de nacht de eerste regen in het westen. De minima liggen tussen 2 en 8 graden. De zuidwestenwind neemt geleidelijk toe tot vrij krachtig of aan zee krachtig.

Zondag trekt een nieuwe regenzone van west naar oost door ons land. In de namiddag en avond volgen er buien. De temperaturen stijgen naar waarden tussen 6 en 12 graden bij een vrij krachtige wind uit het zuidwesten.

Maandag wordt een wisselvallige dag met perioden van regen of buien. Een donderslag is niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 3 en 8 graden. Dinsdagochtend is het vrij koud met temperaturen rond het vriespunt. Overdag blijft het wellicht overwegend droog met eerst enkele opklaringen. Later neemt de bewolking toe, ‘s avonds gaat het regenen vanaf het westen. De maxima schommelen tussen 3 en 7 graden.

AANGERADEN