Sterrenhotel The Fourth sluit deuren tijdens drukste maanden: alle boekingen geannuleerd voor komst van één man

Net in de drukste periode van het jaar sluit het Leuvense sterrenhotel The Fourth haar deuren en dat doet ze niet zomaar. Alle boekingen zouden geannuleerd zijn voor de komst van sultan Qaboos uit Oman. Dat schrijft ‘De Tijd’.

sgg

Er is geen enkele kamer meer vrij in het viersterrenhotel The Fourth, met restaurant Tafelrond van chef Kwinten De Paepe. En dat tot en met eind januari. Donderdag was op een groot bord voor het hotel te lezen dat ze de komende maanden de deuren sluiten. Waarom ze dat doen, mogen personeelsleden niet zeggen. Maar volgens de krant De Tijd komt dat door de komst van sultan Qaboos bin Said al Said (79) uit Oman. Hij zou samen met zijn gevolg in het hotel verblijven tot eind januari. De Tijd vernam uit bronnen dat de sultan naar België is gekomen voor een lange medische behandeling in het UZ Leuven. Meer details daarover zijn er niet, maar het zou al langer geweten zijn dat het niet goed gaat met de gezondheid van de sultan.

The Fourth is in handen van ondernemer en investeerder Jan Callewaert. Hij was oprichter en ex-topman van het ooit succesvolle technologiebedrijf Option, dat ondertussen Crescent heet. De man wou gisteren niet reageren op de komst van de sultan. De enkele honderden gasten die al een bed gereserveerd hadden in het sterrenhotel zullen elders in de stad een oplossing moeten zoeken voor de komende twee maanden.

Dat de sultan voor een behandeling naar België komt, is niet geheel verrassend. Het UZ Leuven heeft een uitstekende reputatie, maar ook de banden tussen ons land en Oman zijn erg goed. Er was deze week nog op een hoog niveau overleg tussen de twee landen over politieke en economische zaken. Volgens De Tijd heeft de federale overheid mee de hand in het verblijf van de sultan in Leuven.

© BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten