Indiase politie schiet vier verdachten van verkrachting en moord op jonge vrouw dood

Bron © BBC

Foto: AP

Politie in India heeft vier mannen doodgeschoten die verdacht werden van de verkrachting en moord op een jonge dierenarts in het Zuid-Indiase Hyderabad afgelopen week. De mannen werden doodgeschoten toen ze probeerden de wapens van de politie te stelen en te ontsnappen.

De vier verdachten werden vrijdagochtend onder politiebegeleiding terug naar de plaats van de misdaad gebracht voor een reconstructie toen ze probeerden de wapens van de politie te stelen en wilden ontsnappen. Dat schrijft de BBC. De politie schoot daarop de mannen dood.

De verbrandde resten van het 27-jarige slachtoffer werden vorige week donderdag teruggevonden. Duizenden mensen kwamen op straat om te protesteren tegen seksueel misbruik en tegen de politie. Die volgens hen te weinig doen om het misbruik te bestrijden.

Toen het nieuws dat de mannen doodgeschoten waren de familie en nabestaanden bereikten, waren die euforisch. “Eindelijk gerechtigheid”, klonk het. Ook op sociale media wordt de actie van de politie geprezen. Zo’n 2.000 mensen verzamelden op de plek waar de mannen doodgeschoten werden om hun steun te betuigen aan de politieactie. De agenten werden overladen met rozenblaadjes en snoep.

Door sgg
AANGERADEN