Stadsbestuur vindt beslissing bijzonder jammer en wil rond de tafel zitten

Na 34 jaar stopt Suikerrock ermee

© vrs

In de zomer van 2020 zal voorlopig de laatste editie van Suikerrock plaatsvinden, dat maakte de organisatie bekend. Ze is kwaad op het stadsbestuur en vindt dat de stad geen respect toont voor het evenement. De stad was verrast en vindt het bijzonder jammer dat het festival zou verdwijnen

sgg, mmv

Suikerrock was 34 jaar lang het zomerfestival van Tienen, maar daar komt nu een einde aan. De organisatie stopt ermee. “34 jaar lang hebben partners, investeerders en vrijwilligers het beste van zichzelf gegeven", vertelt Walter Kestens. "Zelf heb ik, naast de ontelbare uren ook rechtstreeks en onrechtstreeks vele honderdduizenden euro’s geinvesteerd in ‘mijn’ stad. Omdat ik overtuigd was, en nog steeds ben, dat Suikerrock goed is voor Tienen. Dat we hiermee boven alle andere belangen heen, deze grijze stad kleur konden geven, en minstens 1 keer per jaar het marginale karakter konden overstijgen. Helaas moeten we vaststellen dat het huidige Tiense stadsbestuur geen respect toont voor het unieke en belangeloze werk van zowel Suikerrock als haar partners en vrijwilligers. Zoals altijd proberen we boven het politiek gekrakeel te staan en dus maakten we een nieuw 5 jaren plan om met Suikerrock nieuwe toppen te scheren: helaas was dat buiten de waard gerekend. Ondanks eerdere beloften zegt het bestuur de garantie over de beschikbaarheid van de Grote Markt op vanaf 2021.”

LEES OOK. Suikerrock stap voor stap

Bij het stadsbestuur reageren ze verrast op het nieuws. ”Ik vind dat bijzonder jammer dat Suikerrock zou stoppen", vertelt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). "We hebben altijd met de stads, de verschillende diensten en de veiligheidsdiensten ons best gedaan om het mogelijk te maken, want een festival organiseren in een stad is niet simpel. Ik weet niet goed wat er speelt, te weinig respect was er in elke geval niet. Alles wat we kunnen doen om het uit te praten, zullen we ook doen. Suikerrock is al zo lang aanwezig in onze stad."

De laatste editie zal de toepasselijk naam “Farewell Edition” krijgen en zal plaatsvinden van 30 juli tot 2 augustus. Op de eerste dag van het festival zal er ook een “Farewell Party” zijn op de Grote Markt.

VIDEO: Walter Kestens over het ontstaan van Suikerrock (uit De Tiense Muziekgeschiedenis, door Gi Govaerts).

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten