Mislukt in Brugge en nu plots 12 miljoen waard, maar Club vangt heel wat minder wanneer huurling Amrabat wordt verkocht

Foto: BELGA

Vorig weekend ging Hellas Verona voor eigen publiek onderuit tegen AS Roma (1-3). Op zich geen al te grote verrassing, ook al staat de promovendus na veertien speeldagen knap negende in de Serie A. Met dank aan… Sofyan Amrabat.

De Marokkaanse middenvelder werd afgelopen zomer door Club Brugge op huurbasis naar Verona gestuurd. Amrabat werd een jaar eerder voor 2,5 miljoen euro overgenomen van Feyenoord, maar kon nooit een vaste basisplaats afdwingen. De achtvoudig international kwam uiteindelijk tot 30 optredens voor blauw-zwart, waarvan de laatste op 10 augustus tegen KV Oostende.

In Italië vergaat het Amrabat een stuk beter. Verona heeft op Inter en Juventus na de beste verdediging in de Serie A en de 23-jarige Marokkaan vervult een cruciale rol als centrale pion in de 3-4-2-1 van trainer Ivan Juric. “Bij het verrassende Verona heeft Juric met Amrabat en Miguel Veloso twee sleutelspelers gevonden”, klonk het eind november in La Gazzetta dello Sport. “Die eerste pakt ballen af en start aanvallen op met zijn grinta.”

Mislukt in Brugge en nu plots 12 miljoen waard, maar Club vangt heel wat minder wanneer huurling Amrabat wordt verkocht
Foto: EPA-EFE

Napoli

Amrabat viel ook in wedstrijden tegen toppers als Roma en Juventus niet door de mand. Integendeel, de middenvelder maakt nagenoeg elke wedstrijd indruk met zijn loopvermogen, speloverzicht en rust aan de bal. Volgens Sky Italia zou hij daarom onder andere topclub Napoli gecharmeerd hebben. De ploeg van Dries Mertens zou 10 miljoen euro veil hebben voor Amrabat. In Italië wordt geschreven dat de aankoopoptie die Verona bij Club bedwong rond de 3 miljoen zou liggen, een stuk lager dus dan het vermeende bod.

De Italiaanse journalist Nicolo Schira spreekt vrijdag zelfs van een persoonlijk akkoord tussen Napoli en Amrabat. Eentje voor een contract van vijf seizoenen met een netto jaarsalaris van 1,4 miljoen. Wat een serieuze opslag zou zijn aangezien Amrabat bij Verona 300.000 euro vangt. Schira spreekt ook van een bod van 12 miljoen. Niet onlogisch want coach Juric zei onlangs nog dat hij een bod van 10 miljoen voor Amrabat “te laag” vond.

“Beest”

Grote broer Nordin Amrabat (Al-Nasr Riad) bevestigde in een recent interview dat de club van Dries Mertens geïnteresseerd is. “Ik heb met de manager van Sofyan gepraat. Hij sprak over interesse van een aantal teams, waaronder Napoli. Daarnaast is er sprake van nog een andere Italiaanse club en enkele Engelse teams.”

Ook Milan, Lazio en Fiorentina werden al gelinkt aan Amrabat. Net als West Ham en Tottenham. Allemaal zouden ze onder de indruk zijn van zijn doorzettingsvermogen. “Sofyan Amrabat rust geven? Nee, hij speelt tot zijn dood”, zei Juric onlangs nog over zijn “beest”.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN