Tien jaar wekelijkse vrijdagmarkt in Nevele

Foto: LEZ

Deinze / Nevele - De wekelijkse openbare markt op vrijdagvoormiddag in Nevele bestaat tien jaar. Op vrijdag 3 april 2009 had de markt voor het eerst plaats op het marktplein in het centrum van Nevele. Hij bood plaats aan verschillende marktkramen met een ruim aanbod van voeding, bloemen en dergelijke. Het was een initiatief van het gemeentebestuur Nevele in samenwerking met de Adviesraad voor Lokale Economie. Anno 2019 staan de kramen opgesteld in Kortemunt, vlakbij Nevelemarkt.

“Naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de wekelijkse markt in het centrum van Nevele organiseert het stadsbestuur een marktactie. Wie op vrijdagen 6, 13, 20 en 27 december naar de markt komt en een aankoop doet ontvangt een invulbon waarop men zijn gegevens noteert. De marktbezoeker deponeert vervolgens zijn ingevulde bon in een verzameldoos.

Na afloop van de marktactie worden enkele bonnen uit de doos geloot. De gelukkige winnaars maken kans een damesfiets aangeboden door het stadsbestuur of een waardebon geschonken door één van de marktkramers, te winnen. De prijzen worden overhandigd tijdens de markt op vrijdag 3 januari 2020,” vertelt Bruno Dhaenens, schepen van lokale economie.

 

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN