Chinese internetreus Alibaba belooft 900 banen op luchthaven Luik

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

De logistieke hub die de Chinese internetgigant Alibaba op de luchthaven van Luik wil creëren, moet in de eerste helft van 2021 volledig operationeel zijn. De investering bedraagt uiteindelijk meer dan 100 miljoen euro, waar er eerder sprake was van 75 miljoen, en ze zal goed zijn voor 900 directe jobs. Dat heeft Cainiao, het logistieke dochterbedrijf van Alibaba, vrijdag gezegd op de luchthaven.

Een jaar geleden werden de plannen van Alibaba officieel ondertekend op Liege Airport. Vrijdag stelde Derek Sun, de algemeen manager van het Luikse project bij Cainiao, een stand van zaken voor.

De logistieke onderneming zal op een site van 220.000 vierkante meter een opslagplaats bouwen van ongeveer 30.000 vierkante meter. De vergunningen zijn aangevraagd en het Chinese bedrijf verwacht ten laatste midden 2021 operationeel te zijn. Een en ander zou 900 directe jobs opleveren en enkele duizenden indirecte banen.

Momenteel zijn er drie vluchten per week, elk goed voor 100 ton vracht, tussen China en Luik. Daarnaast zijn er drie treinen per week, die elk 800 à 900 ton vracht vervoeren. Sun sluit niet uit dat die aantallen de komende maanden en jaren omhooggaan, afhankelijk van de marktomgeving.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent