Bestuurder probeert te vluchten bij politiecontrole en veroorzaakt ongeval

Illustratiebeeld. Foto: Tom Palmaers

Gent -

De Gentse politie controleerde donderdagavond- en nacht op alcohol en drugs in het verkeer ter hoogte van de Wiedauwkaai, de Koopvaardijlaan en het Antwerpenplein. Het bleek een drukke nacht te worden voor de politie: 19 bestuurders waren onder invloed van alcohol of drugs. Drie bestuurders hadden geen rijbewijs en één bestuurder probeerde te vluchten en veroorzaakte daarbij een ongeval.

Van de 285 gecontroleerde bestuurders was 6,8 procent onder invloed, dertien bestuurders reden onder invloed van alcohol, zes bestuurders reden onder invloed van drugs. Drie gecontroleerde bestuurders hadden geen geldig rijbewijs. Eén van deze bestuurders reed onder invloed van drugs, een tweede onder invloed van alcohol.

Een andere bestuurder had ooit een rijbewijs, maar kon dit niet voorleggen aangezien het rijbewijs al een maand op de rechtbank lag naar aanleiding van een eerdere veroordeling tot een rijverbod van 6 maanden. “Toch vond de jongeman het nodig een voertuig te besturen, zelfs onder invloed van drugs”, aldus de politie. Nog een bestuurder vluchtte in de Wiedauwkaai weg van de controle. Tijdens zijn vlucht veroorzaakte hij een verkeersongeval. Na interceptie door onze ploegen bleek ook deze bestuurder onder invloed te rijden van alcohol.

Eén voertuig werd in beslag genomen op bevel van de procureur des Konings omdat de bestuurder, tevens eigenaar van het voertuig, geen geldig rijbewijs had. Twee rijbewijzen werden ingehouden omdat na een eerste onderzoek er ernstige vermoedens zijn dat de rijbewijzen vals waren. Beide rijbewijzen zijn overgemaakt aan de Federale Politie voor echtheidsonderzoek.

Door Jeffrey Dujardin
AANGERADEN