Evenementenradio VROB verdubbelt aanbod salo(o)nconcertjes in Speurdonkhof

Het hert aan de muur moet u dit jaar missen, Jurgen en Wienke Van Bouchaute niet. Foto: Geert Herman

Lochristi - VROB Large wordt dit jaar VROB Extra Large in de kerst-en nieuwjaarsperiode. De huiskamerconcertjes van de voorbije edities verdubbelen deze keer in aantal, van zes naar twaalf dus. De huiskamer van Raf Boone is er wegens het zelfstandig verhaal van Patricia Van De Weghe niet meer, maar in een salon of saloon - daar zijn ze bij de vrije radio nog niet uit - zit er ook muziek. Naast de klassiekers is er ook een opvallend aanbod rock en zelfs jazz. Weer iets om naar uit te kijken.

In het weekend van de kerstmarkt - eind volgende week dus - zendt VROB uit vanuit de mobiele studio die voor EDUGO zal opgesteld staan. Van 13 tot 15 december staat de mobiele studio in het dorp van Lochristi. Met onder meer een speciale editie van Rockline met Wim Coppens en naamgenoot Wim Oosterlinck, terug van weggeweest.

De hoofdbrok volgt echter vanaf vrijdag 20 december tot en met zondag 5 januari 2020. Dan wordt er radio gemaakt vanop een nieuwe locatie in Speurdonk, het randje van Zaffelare dus. Met miniconcerten, elke dag behalve kerstavond, Kerstmis, oudejaarsavond en Nieuwjaar. Op alle andere dagen komt er live-muziek uit uw radio. Zijn al habitués en abonnees: Turtle Wex (23 dec), de Muziekschool Lochristi (28 dec), good old Chris Corn (29 dec), Semper Pie (30 dec), en Coup de Frein (4 jan). Nieuw en verfrissend geluid met een andere muzikale insteek komt van Distractors (rock op 20 dec), Three Keys (21 dec), Miss Elise Swing Jazz Band (22 dec, eindelijk meer jazz in Lochristi), Bluesy Muloosy (26 dec, bekend van Lodejardin tot het Feestpaleis, dit keer ten voordele van Mozaïek in Oostakker), NLX (27 dec), Les poulains Flandriens (koers op tweede nieuwjaarsdag?),  Down the Lees (rock, opnieuw) en Old' school als afsluiter op 5 januari. 

Alle concertjes duren van 20 uur tot 22 uur, maar trouwe bezoekers weten dat dat wel eens durft uit te lopen. En dat zal in Speurdonkhof in de Busstraat in Zaffelare niet anders zijn. Gratis meegenieten, een pintje bestellen ten voordele van de radio waar muziek in zit, mag natuurlijk.

 

Door Geert Herman
AANGERADEN