Abonnee worden? Kies je leesformule

Pastoor legt familie beperkingen op bij organisatie van begrafenis, maar mag dat wel? En wat kun je daartegen aanvangen?

Pastoor legt familie beperkingen op bij organisatie van begrafenis, maar mag dat wel? En wat kun je daartegen aanvangen?

Net zoals zijn leven in het teken stond van muziek, moest ook de begrafenis van de Evergemse cafébaas Georges Van Kerckvoorde (met bril) bol staan van de muziek. Maar de pastoor legt zware beperkingen op. Foto: IVH

Evergem -

Net zoals zijn leven in het teken van muziek stond, moest ook de begrafenis van de Evergemse cafébaas Georges Van Kerckvoorde bol staan van de muziek. Maar de pastoor wil dat vooral zijn koster en het koor de afscheidsdienst opluisteren in plaats van een liveband. De dochter vreest nu dat haar vader niet de plechtigheid zal krijgen die hij wilde. Maar kan de pastoor persoonlijke accenten weigeren in een kerkelijke dienst? En wat kun je beginnen tegen zijn beperkingen?

Mercédes Van Kerckvoorde
De mensen zullen zien dat de uitvaart niet verloopt zoals mijn vader het zou hebben gewild

“Er mag slechts één liedje van een cd worden afgespeeld. Akoestische livemuziek is beperkt toegelaten. Foto’s projecteren mag niet, en het plaatsen van een foto en bloemen op ...

AANGERADEN