Een week na hun onthulling op Instagram: Joris uit ‘Blind getrouwd’ en vriendin alweer uit elkaar

Joris was in totaal goed drie maanden samen met zijn nu alweer ex-vriendin Eva. Foto: Blind Getrouwd

“Ze is de beste. Ik hou van jou, voor altijd.” Zo stelde Joris Brauns (31) uit ‘Blind getrouwd’ nog maar pas zijn nieuwe vriendin voor op Instagram. Een goede week later zijn de twee alweer uit elkaar. En hij hield aan hun afscheid ook een ongelukje over.

Nadat Joris Brauns in Blind getrouwd vergeefs massa’s moeite had gedaan om zijn match Annelies voor zich te winnen (u herinnert zich vast de bloemen nog, en hoe die op een koude steen vielen), kon hij eind november op Instagram toch uitpakken met liefdesgeluk. De volledige post klonk toen zo: “Het is een zwaar jaar geweest, maar nu kan ik een geheimpje onthullen. Ik heb veel geleerd, maar het grootste geschenk dat ik in mijn leven kon krijgen is dit meisje. Ze is de beste. Ik hou van jou, voor altijd, Eva.”

Nu bevestigt Joris dat ze alweer uit elkaar zijn, sinds woensdag. “We waren goed drie maanden samen, al was dat vooral onder de radar. Zelfs voor vrienden en familie, omdat we onze relatie in alle rust een kans wilden geven. Het is niet makkelijk als iedereen altijd een mening over je klaar heeft, of een bepaald beeld heeft van jou omdat ze je op tv zagen”, zegt hij.

Zijn relatie met Eva werd uiteindelijk wel een woelig parcours. “Onderweg drukten we al twee keer de pauzeknop in. Dat ik sinds Blind getrouwd veel berichtjes krijg, bracht haar in een soort paniekmodus en leidde ertoe dat ze meer en meer bevestiging nodig gehad. Maar verder geen kwaad woord, want ik gun haar alle geluk”, klinkt het.

Joris hield aan hun afscheid wel een ongelukje over. Toen hij naar eigen zeggen wilde vermijden dat de deur in het slot viel, ging hij door het glas. Het gevolg: hechtingen in zijn pols en een omzwachtelde hand. Dat dat het gevolg is van een ontspoorde ruzie, ontkent hij.

Door Benjamin Praet