Koppel veroordeeld tot 27 jaar cel voor “uiterst brutale en laffe” roofmoord op gepensioneerde leerkracht in Antwerpen

Bron © BELGA

Bart Goossens en Natasja De Paepe Foto: Photo News

Antwerpen / Essen -

Het Antwerpse hof van assisen heeft Bart Goossens (37) en Natasja De Paepe (39) vrijdag veroordeeld tot 27 jaar cel voor de roofmoord op de gepensioneerde leerkracht Frank Serruys (62) uit Antwerpen. Het openbaar ministerie had voor allebei de levenslange opsluiting gevorderd. Voor beide beschuldigden werden echter verzachtende omstandigheden aanvaard.

Frank Serruys werd in de nacht van 12 op 13 juni 2017 met excessief geweld om het leven gebracht in de woning van Natasja De Paepe aan de Nollekensstraat in Essen. “Het slachtoffer werd op uiterst brutale en laffe wijze gedood. Daarna werd zijn lichaam op een mensonwaardige manier gedumpt langs de kant van de weg, vlak over de grens met Nederland”, las assisenvoorzitter Dirk Thys voor uit het arrest.

Goossens en De Paepe hadden daarna ruim 10.000 euro van zijn bankrekening gehaald en spullen uit zijn appartement aan de Mechelsesteenweg gestolen. Voor hun arrestatie hadden ze met de buit gemaakte gelden nog een citytrip naar Barcelona gemaakt.

“Wat deze feiten uiterst schrijnend maakt, is dat het slachtoffer hen moreel en financieel steunde. Het gedrag van Frank Serruys heeft op geen enkele manier aanleiding gegeven tot de feiten”, klonk het in het arrest.

Het openbaar ministerie zag geen enkele verzachtende omstandigheid en had voor allebei de levenslange opsluiting gevorderd. De jury was milder gestemd en aanvaardde voor Goossens zijn beginnend schuldinzicht en zijn medewerking aan het onderzoek als verzachtende omstandigheden. Voor De Paepe werd haar blanco strafblad en medewerking aan het onderzoek weerhouden. Beiden werden veroordeeld tot 27 jaar cel.

Door jvh
AANGERADEN