Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

Medaillekandidaat Emma Plasschaert bereidt zich in Turkije maniakaal voor op Spelen: “Er kan altijd een tyfoon passeren”

Zeilster is één van de grootste kanshebbers op een Belgische medaille in Tokio

Medaillekandidaat Emma Plasschaert bereidt zich in Turkije maniakaal voor op Spelen: “Er kan altijd een tyfoon passeren”

Foto: BELGA

Ook dat is dus zeilen. Je hebt er niet altijd een boot voor nodig. Zeven maanden voor de Olympische Spelen vinden we zeilster en Belgische medaillehoop Emma Plasschaert terug in een fitnesszaal in Turkije. Zonder zeil, maar zwetend en zwoegend voor dat ene moment om de vier jaar waarop haar sport even in de spotlights zal staan. Want, zegt ze: “Ik wil op alles voorbereid zijn. Er kan altijd een tyfoon passeren in Japan.”

Emma Plasschaert
Ik heb het deze week nog uitgerekend: elke dag zes tot zeven uur in volle zon. Er zijn straks in Tokio geen sporters straks die meer aan de zon blootgesteld zijn dan wij

Ook zij had thuis kunnen blijven, knikt Eva Plasschaert. Als zeilster ben je al zo vaak op pad. “Makkelijk 250 dagen per jaar”, klinkt het. “Een wedstrijd duurt een week. Doorgaans zijn we al twee weken ...