Telenet Giants Antwerp wint na spectaculaire partij van Limburg United

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Schitterende start van Telenet Giants Antwerp in de tweede fase van de Euromillions League. De Giants wonnen in een sfeervolle Lotto Arena de topper van Limburg United: 101-90.

Voor de Giants meteen een 6 op 8, met nog één wedstrijd te goed, voor de Limburgers de tweede competitienederlaag. “Na de late terugkeer uit Israël is dit een opsteker. De eerste helft waren we te laks in defense en incasseerden we 59 punten. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en maakten in de tweede helft het verschil. Limburg United scoorde nog maar 31 punten,” zei Hans Vanwijn, de Limburger en tevens ex-Limburg United van de Giants. Hans Vanwijn (14 punten, 11 rebounds) was met een double-double en met Dave Dudzinski, topschutter Vincent Kesteloot en Vic Sanders, die net op tijd speelklaar was, de uitblinker.

Telenet Giants Antwerp startte, en dit amper 20 uur na de terugkeer uit het Israël, heerlijk verschroeiend. Owen Klassen scoorde in the paint en Dave Dudzinski lukte bommen en scoorde met een alley-oop na een weergaloze assist van Luka Rupnik. Dat maakte dat de Giants na de studieronde (7-2) snel een 17-6 bonus op zak hadden. De Lotto Arena ging uit zijn dak, maar de Sinjoren werden door een lekker een swingend Limburg United echter koud gepakt. De Antwerpse defense was nergens en Jack Gibbs (22 punten in de eerste helft) met driepunters, Jared Wilson-Frame en Kameron Chatman pakten dan ook met een fameuze tussenspurt uit. De Limburgers vonden niet alleen de aansluiting (23-22), maar hadden na het eerste schuifje tevens een 27-29 bonus beet.

Telenet Giants Antwerp wint na spectaculaire partij van Limburg United
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

In het tweede kwart ging het verdedigend van kwaad naar erger bij Telenet Giants Antwerp. Offensief was het goed, maar Limburg United was via een furieuze Jack Gibbs compleet losgeslagen en drukte na een 44-44 tussenstand tegen een totaal stilgevallen Giants door naar een 52-59 bonus halfweg. Coach Christophe Beghin reageerde terecht enorm boos. “We spelen mee met Limburg United. We laten ze shotten en met fast-breaks uitpakken. Dan vraag je om moeilijkheden en krijg je dus 59 punten tegen in de eerste helft. We waren dan ook te braaf in die eerste twee kwarts,” sakkerde de Antwerpse coach. Zijn collega Brian Lycnh, met echtgenote Kim Clijsters en de kindjes in de tribune, trok dan ook met brede smile richting kleedkamer.

In de Antwerpse kleedkamer was er tijdens de pauze blijkbaar een serieus gesprek. De tweede periode van Telenet Giants Antwerp was immers om duimen en vingers af te likken. Defensief werd nu wel de extra stap gezet en de Limburgers scoorde in het derde schuifje slechts 11 punten. Hans Vanwijn, Dave Dudzinksi en Vic Sanders zorgden na een 11-2 tussenspurt dat de Sinjoren bij 63-61 de leiding overnamen. “We hadden het momentum en wisten door te drukken naar een 78-70 bonusje. Dat was misschien wel “the key” van de game. Op een belangrijk hadden we imers terug de leiding en zouden die in het slotkwart met veel energie niet meer afgeven,” zei kapitein Dave Dudzinski. Limburg United gaf zich nochtans niet zomaar gewonnen en bleef tot 80-77 aandringen. Een gebeten Telenet Giants Antwerp loste zijn prooi niet meer, domineerde de rebound (42-25), dropte elf collectieve bommen en liet na 89-80 de winst niet meer ontsnappen. Ibrahima Fall-Faye, die op een cruciale fase ook een belangrijk blockshot plaatste, lukte de century (101-90) waarna het feestje in de Lotto Arena losbarstte.

Telenet Giants Antwerp-Limburg United 101-90

Telenet Giants Antwerp: Klassen 17, Donkor 0, Sanders 17, Bleijenbergh 0, Kesteloot 22, Dudzinski 20, Fall Faye 5, Rupnik 6

Limburg United: Brown 5, Chatman 11, Jenkins 24, Wilson-Frame 13, Mukubu 9, Depuydt 3, Lesuisse 0, Gibbs 22 , Kuta 1,

Kwarts: 25-27, 27-32, 26-11, 23-20

- Andere uitslagen -

Brussels 89-75 Okapi Aalstar

Kangoeroes Mechelen 63-73 Leuven Bears

Luik 53-90 Bergen

Door cpm
  • AANGERADEN
    Meest recent