Abonnee worden? Kies je leesformule

07/12/2019 - Unknown
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Agressieveling riskeert cel voor karatetrap, vingers in ogen en meer

De 23-jarige V.B. uit Geel riskeert achttien maanden cel voor gewelddadige feiten. Het dossier van de twintiger, die eerder al drie keer veroordeeld werd voor slagen en verwondingen, is ondertussen al zeer uitgebreid. Vrijdag stond hij in de rechtbank van Turnhout terecht voor vijf feiten van maart tot augustus dit jaar.

Het eerste feit speelde zich af aan het huis van zijn moeder. Na een opmerking van de buurman over de luide honden van de moeder, duwde B. zijn vingers in de ogen van de man. Nadien stampte hij hem. De buurman was vijf dagen werkonbekwaam.

In mei volgden twee nieuwe feiten. “Hij werd razend op een buschauffeur aan de Warande in Turnhout, omdat die de man volgens hem van zijn fiets wilde rijden. Hij spuwde in zijn gezicht, en gaf hem een karatetrap op de borst”, zei de openbare aanklager. Diezelfde maand bezorgd B. een man nekfracturen na een discussie over een fiets.

In april had de man ook zijn huisbazin, die hem er op attent maakte dat hij nog enkele dagen moesten wachten met in het appartement te overnachten, tegen de muur geduwd en een kopstoot gegeven. Later had hij ook haar auto gevandaliseerd.

Het laatste feit deed zich voor in augustus, op het examencentrum van Geel. B. weigerde om geld te betalen voor het examen. Hij beweerde dat hij dat eerder al gedaan had. De examinator moest twee vuistslagen incasseren. Later werd ook de hoofdexaminator in de rug aangevallen.

Het parket vorderde een celstraf van achttien maanden. De advocate van de man vroeg om een autonome probatiestraf. “Hij kampt met een groot probleem, en nam al op jonge leeftijd medicatie. De cel biedt geen oplossing. Dat hij voorwaarden en begeleiding krijgt, is essentieel”, klonk het. Vonnis op 3 januari. (brip)

AANGERADEN