Abonnee worden? Kies je leesformule

07/12/2019 - Unknown
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Goossens én De Paepe schuldig bevonden aan roofmoord

Assisen Antwerpen

 Bart Goossens en Natasja De Paepe vermoordden Frank Serruys in 2017

 Ze plunderden nadien zijn bankrekening

 Beiden worden veroordeeld tot 27 jaar cel

AntwerpeN/Lokeren

-

Het Antwerpse hof van assisen heeft Bart Goossens (37) en Natasja De Paepe (39) vrijdag veroordeeld tot 27 jaar cel voor de roofmoord op de gepensioneerde leerkracht Frank Serruys (62) uit Antwerpen.

Het openbaar ministerie had voor allebei de levenslange opsluiting gevorderd. Voor beide beschuldigden werden verzachtende omstandigheden aanvaard.

Frank Serruys werd in de nacht van 12 op 13 juni 2017 met excessief geweld om het leven gebracht in de woning van Natasja De Paepe aan de Nollekensstraat in Essen. “Het slachtoffer werd op uiterst brutale en laffe wijze gedood. Daarna werd zijn lichaam op een mensonwaardige manier gedumpt langs de kant van de weg, vlak over de grens met Nederland”, las assisenvoorzitter Dirk Thys voor uit het arrest.

Goossens en De Paepe hadden daarna ruim 10.000 euro van zijn bankrekening gehaald en spullen uit zijn appartement aan de Mechelsesteenweg gestolen. Voor hun arrestatie hadden ze met de buit gemaakte gelden nog een citytrip naar Barcelona gemaakt.

“Wat deze feiten uiterst schrijnend maakt, is dat het slachtoffer hen moreel en financieel steunde. Het gedrag van Frank Serruys heeft op geen enkele manier aanleiding gegeven tot de feiten”, klonk het in het arrest.

Kort voor de feiten had hij nog aan zijn huisarts te kennen gegeven dat hij de woning van De Paepe wilde verlaten, omdat hij de samenwoonst met hun drieën problematisch vond.

De beschuldigden ontkenden dat ze Serruys gedood hadden voor zijn geld. Wat hen betreft was er geen sprake van roofmoord, maar de volksjury dacht daar anders over. “Door het slachtoffer te doden, konden ze zonder verzet zijn geld stelen”, klonk het in de motivering.

Goossens voerde geen betwisting over de doodslag. Hij bekende dat hij Serruys een trap tegen de borst en een slag in het gezicht had gegeven. Daarna had hij hem eerst proberen te versmoren met een kussen, om vervolgens zijn scheenbeen tegen de keel van het slachtoffer te duwen tot de man dood was.

De Paepe had iedere betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer ontkend, maar de jury vond haar schuldig als mededader.

Het openbaar ministerie zag geen verzachtende omstandigheid en had voor allebei de levenslange opsluiting gevorderd. De jury was milder en aanvaardde voor Goossens zijn beginnend schuldinzicht en zijn medewerking aan het onderzoek als verzachtende omstandigheden. Voor De Paepe werd haar blanco strafblad en medewerking aan het onderzoek weerhouden.(blg)

AANGERADEN