Belgische piloot neergestort op woning in Argentinië

Bron © CNN Mexico, Pàgina12

Foto: CNN Mexico

Vrijdagavond is in Argentinië een vliegtuigje met Belgische piloot en passagiers neergestort. Dat zeggen lokale media. Ondanks de ernst van het ongeluk vielen er als bij wonder geen gewonden.

Het incident vond vrijdagavond omstreeks 23.15 uur lokale tijd plaats in de stad San Fernando in de provincie Buenos Aires. Het vliegtuig leek de controle te verliezen en belandde uiteindelijk in een huis vlak bij de luchthaven van het stadsdeel Virreyes.

De piloot bleek de 46-jarige Belg B.S. te zijn. De andere inzittenden, W.S. (70), M. A. (27) en M. S. (11), kwamen er net als de piloot met lichte verwondingen van af. Een wonder, gezien de ernst van het ongeluk en de impact op het huis. Wellicht hebben een aantal elektriciteitskabels de crash afgeremd. Ook in het huis vielen er geen gewonden: de woning was nog in opbouw en dus leegstaand.

De precieze oorzaak van de crash wordt nog onderzocht. Het vliegtuig, een Cessna, was in Brazilië opgestegen maar mogelijk raakte het zonder brandstof net voor het de landingsbaan kon bereiken.

Door evdg