Gerenommeerde ‘Friends’-acteur overleden: “Getalenteerd, met een imposante carrière. We zullen je missen”

Acteur Ron Leibman is overleden. De man is onder andere bekend van zijn rol als Leonard Green, de vader van Rachel uit hitserie ‘Friends’. Hij werd 82 jaar.

Wie fan is van ‘Friends’ kent de gestalte van Leibman vooral als een strenge man, een vader die vooral geen fan was van de relatie tussen zijn dochter Rachel en Ross.

Maar die hitserie was niet de enige reeks waarin hij schitterde. Al zestig jaar timmerde hij aan een gevarieerde carrière in de filmwereld, met uitschieters in de films ‘Norma Rae’ en ‘Slaughterhouse-Five’. In 1979 werd die bekroond met een Emmy Award voor de serie Kaz, die hij zelf ook ontwikkelde. In 1993 sleepte hij een Tony Award in de wacht voor zijn rol als Roy Cohn in Tony Kushners ‘Angels in America: Millennium Approaches’.

Gemis

“Ron was een getalenteerde acteur met een imposante carrière in film, tv en het theater”, zegt zijn manager dan ook. Ook zijn echtgenote, actrice Jessica Walter, spreekt met verdriet en trots over haar overleden echtgenoot. “We zullen je missen”, besluit ze.

bekijk ook

Een samenvatting: tien seizoenen Friends in minder dan drie minuten

Door mrra