VIDEO. Jazzy Sunday met Nabou

Nabou. Foto: vtbKultuur Deinze

Deinze / Nevele - De vijfde editie van Jazzy Sunday komt deze winter terug met knusse concerten. Vanaf dit jaar verleggen zij hun actieterrein van de kelder van de bibliotheek naar het gloednieuwe Leietheater. Medeorganisator Dominique Vantomme beet vorige maand de spits af met zijn kwartet Vegir met zangeres Hindi Zahra als special guest. Op zondag 8 december verwelkomt Jazzy Sunday Nabou in de kleine zaal van het Leietheater. Nabou Claerhout kent ondertussen het Leietheater zeer goed; zij speelde live muziek tijdens de voorstellingen van “Het gezin Van Paemel”. Nu komt ze met haar eigen kwartet spelen op Jazzy Sunday.

Nabou

Kwaliteitsvolle jazzmuziek op zondagnamiddag, de sfeer van een echte jazzclub inclusief. Dit bereiken we door het tijdstip en de locatie. Een zondagnamiddag is een uitgelezen moment om zowel het jazz minnend publiek als muzikanten warm te maken voor een muzikaal belevingsmoment en om ontspannen te genieten van een jazzoptreden. De kleine zaal van het Leietheater, als locatie voor Jazzy Sunday, toveren we met vtbKultuur Deinze graag om tot een gezellige jazzclub.

NΔBOU is een muzikaal project dat Nabou Claerhout uit eigen beweging oprichtte in 2016. De muziek en haar unieke trombonegeluid verschillen erg van wat we vandaag de dag te horen krijgen. Naast de jazzy J.J. Johnson sound, de frisse funky power van Fred Welsey en het fusion spel van Robin Eubanks krijgt de luisteraar namelijk niet veel andere mogelijkheden van het instrument te horen. Zeker op Europees vlak geeft dit vrij spel aan een nieuwe generatie muzikanten. Door hun vernieuwend trombonegeluid, innovatieve effecten en frisse benadering van composities, maakt het jonge, beloftevolle viertal van NΔBOU deel uit van die nieuwe beweging. Zij willen het publiek laten kennismaken met de mogelijkheden van de trombone en aantonen dat het instrument heel wat in zijn mars heeft.

Muzikanten: Nabou Claerhout: trombone, Trui Amerlinck: contrabas, Roeland Celis: gitaar en Mathias Vercamme: drums.

Jazzy Sunday is een samenwerking tussen CC Leietheater en vtbKultuur Deinze.

Praktisch

Vanaf dit jaar kunnen jullie ook tickets reserveren via www.leietheater.be/tickets. Genieten kan je op Jazzy Sunday zoals steeds zittend doen, maar het blijven vrije zitplaatsen. Dus geen genummerde zitplaatsen. Indien het concert niet is uitverkocht zijn er nog tickets de dag zelf aan de balie beschikbaar. Het aantal deelnemers is beperkt tot 110.

De concerten starten telkens om 17 u. Vanaf 16 u kan je reeds genieten van een drankje. Een ticket voor Jazzy Sunday kost 8 euro.

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN