Manchester City reageert meteen op racistisch incident tijdens derby: “Levenslang verbannen”

Manchester United-speler Fred werd tijdens de wedstrijd bekogeld. De man met de zwarte jas en rode trui, op de eerste rij van de tribune, zou bovendien apengeluiden gemaakt hebben richting spelers van United. Foto: Photo News

Manchester City verloor zaterdagavond in eigen huis de stadsderby tegen Manchester United, maar voor één fan van de Citizens zou de partij mogelijk wel eens een staartje kunnen krijgen. Tijdens en na de match circuleerde op internet een video waarop een man apengeluiden lijkt te maken richting Manchester United-speler Fred, die tijdens de wedstrijd ook door een aansteker geraakt werd. City reageerde na afloop met een clubstatement waarin ze te kennen gaven al met de politie samen te werken om de identiteit van de overtreders te achterhalen.

LEES OOK.Manchester United verrast stadsgenoot City op eigen veld in derby: landskampioen volgt nu al op 14 punten van Liverpool

“We leven in een maatschappij die in het verleden vastzit”, vertelde Fred na afloop. De Braziliaanse middenvelder kreeg in de tweede helft allerlei voorwerpen naar zich gegooid toen hij een hoekschop wilde nemen en werd zelfs geraakt door een aansteker, maar naar eigen zeggen merkte hij daar tijdens de match niks van. Ook niet van de man die apengeluiden naar hem zou gemaakt hebben. “Ik zag het pas toen de jongens het me na de wedstrijd toonden in de kleedkamer.”

“Gebeurde ook met vrienden in Oekraïne”

“Het is erg dat we anno 2019 nog steeds op zo’n manier moeten leven”, ging Fred verder. “Het gebeurt helaas in verschillende stadions. Vanavond gebeurde het hier, maar het is ook gebeurd met enkele vrienden van me die in Oekraïne spelen. Het is treurig, maar we moeten de kop omhoog houden en dat vergeten. We mogen hen geen aandacht geven, want dat is net wat ze willen. Ik heb er na de wedstrijd over gepraat met de scheidsrechter en hij zei dat ze er iets aan zullen doen.”

“We zijn allemaal hetzelfde, ongeacht de huidskleur, haarkleur of geslacht. We komen van dezelfde plek en gaan als puntje bij paaltje komt allemaal naar dezelfde plek. Godzijdank heb ik nog vrienden in de kleedkamer die me even knuffelden, zoals Jesse Lingard. Ik wil er niet aan denken, ik wil gewoon verder”, sloot Fred af.

Man City benadrukte in het statement dat iedereen die schuldig wordt bevonden aan racisme levenslang verbannen zal worden door de club.

Door svar