Anthony Joshua heeft revanche beet tegen Andy Ruiz en pakt wereldtitel bij 4 (!) verschillende boksbonden

© Action Images via Reuters

Anthony Joshua heeft zaterdagavond in Al-Diriyah, een buitenwijk van de Saoedische hoofdstad Riyad, de strijd der zwaargewichten tegen Andy Ruiz junior gewonnen. De 30-jarige Brit verovert op die manier de wereldtitels bij liefst vier bonden: WBA, IBF, WBO en IBO. Beide zwaargewichten hielden mekaar twaalf rondes stevig in de tang. De jury gaf nadien unaniem het voordeel aan Joshua.

Andy Ruiz junior zorgde begin juni voor een verrassing van jewelste in een volgepakt Madison Square Garden in New York, door in de zevende ronde van de titelkamp bij de zwaargewichten Joshua te verslaan met technisch knock-out in de zevende ronde. De intussen 30-jarige Ruiz werd zo de eerste Mexicaanse wereldkampioen ooit bij de zwaargewichten.

Joshua liep zo tegen zijn eerste nederlaag in 23 wedstrijden aan en aasde meteen op een revanche, die twee dagen later al aangekondigd werd. Aanvankelijk was er sprake om het duel in boksmekka Las Vegas te laten plaatsvinden, enkele maanden later kwam er met Riyad uit Saoedi-Arabië een verrassende locatie uit de bus. Media aarzelden dan ook niet om het duel om te dopen in ‘Clash of the Dunes’, de Clash in de Duinen.

© AP

© AFP

© Action Images via Reuters

© Action Images via Reuters

Aangeboden door onze partners