Kim Gevaert onthult hoe ze besefte dat ze gemaakt was voor de atletiek: “Die pester kon mij niet bijhouden!”

Bron © Radio 2

Foto: REUTERS

Een olympische titel, vijf Europese titels en 27 Belgische titels. De carrière van Kim Gevaert was er eentje om nog lang van te genieten. Maar hoe ontdekte de intussen 41-jarige moeder van vier eigenlijk dat ze gemaakt was voor de atletiek?

LEES OOK. Kim Gevaert is al haar 27 (!) Belgische medailles kwijt: “Ooit zal die doos wel uitkomen”

Gevaert was deze week een van de aanwezigen tijdens de huldiging van Josiane Vanhuysse als ereburger van Wervik. Vanhuysse kan terugblikken op een wielercarrière van 20 jaar, waarin ze 57 overwinningen behaalde. Enkele uitschieters op haar erelijst: als eerste Belgische een Tourrit winnen, een podiumplaats in de Ronde van Vlaanderen en de titel van Belgisch kampioene.

Op een bepaald moment kwam ook Gevaert aan het woord. Ze mocht uitleggen hoe ze ontdekte dat ze snel kon lopen. “Op de speelplaats”, antwoordde ze. “Mijn broer werd gepest en ik wou die pester duidelijk maken dat zoiets niet kan. Uiteraard wilde hij mij terugpakken, maar ik liep weg. Ik liep en liep, maar zag dat die gast mij niet kon inhalen. Hij was nochtans drie jaar ouder. Hij kon me niet bijhouden en moest zelfs opgeven! Toen dacht ik wel: tiens, ik kan precies wel snel lopen.”

Kim Gevaert onthult hoe ze besefte dat ze gemaakt was voor de atletiek: “Die pester kon mij niet bijhouden!”
Foto: ISOPIX
Door Vincent Van Genechten
  • AANGERADEN
    Meest recent