Kooivechter loopt horrorblessure op na zware uithaal: “Mijn lip is niet sexy op dit moment”

Bron © De Telegraaf

Voor kooivechter Alistair Overeem is het gevecht met Jairzinho Rozenstruik in de UFC uitgedraaid op een bittere teleurstelling. De 39-jarige Brit werd in de laatste seconden van de partij KO geslagen door ‘Bigi Boy’. Een fikse uithaal waarbij zijn lip explodeerde.

Overeem stond voor op punten, maar liep vier seconden voor het einde van de partij tegen een rechtse uithaal van Rozenstruik op. Een hevig bloedende lip, waarvan hij een deel miste, was voor de scheidsrechter reden genoeg om het duel te stoppen en Rozenstruik uit te roepen tot winnaar.

Overeem vs. Rozenstruik was de belangrijkste wedstrijd van de UFC ‘fight night’ in Washington. Voor Overeem was het zijn negentiende nederlaag uit zijn MMA-carrière. Rozenstruik stapte in 2017 over van het kickboksen naar de UFC. Sindsdien won hij al zijn tien gevechten.

Aanvankelijk zou Overeem het zaterdag in Washington opnemen tegen Walt Harris. De Amerikaan trok zich echter terug toen zijn stiefdochter Aniah Blanchard ontvoerd werd. Het meisje overleed intussen na een schietpartij.

Door Vincent Van Genechten
    AANGERADEN