Na kritiek op stemmingen, begaat RTL nieuwe fout: televisiezender verraadt de finalisten van ‘Expeditie Robinson’

Bron © De Telegraaf

Foto: RTL

Het felbekritiseerde seizoen van de Nederlandse versie van ‘Expeditie Robinson’ heeft nog een pijnlijk vervolg gekregen. Televisiezender RTL heeft zondagochtend een flinke fout gemaakt. De zender zond per ongeluk een filmpje uit waarin de finalisten al te zien zijn. Maar de halve finale moet nog uitgezonden worden...

Kijkers van ‘Expeditie Robinson’ waren al ontevreden, omdat het spel dit seizoen bijzonder hard en weinig sportief wordt gespeeld. Bovendien zouden de meest beloftevolle kandidaten meteen weg worden gestemd, waardoor het volgens sommige fans amper nog de moeite is om te kijken. Deze blunder van de zender is dan ook olie op het vuur voor de toch al teleurgestelde fans.

Menselijke fout

Een woordvoerder van RTL laat aan de Telegraaf weten het te betreuren dat de uitslag al bekend is. “Als gevolg van een menselijke fout is de promo eenmalig een dag te vroeg uitgezonden waarin de finalisten van Expeditie Robinson al te zien zijn. We vinden het uiteraard heel spijtig voor de trouwe fans dat daardoor de uitkomst van de halve finale al bekend is. Maar een kleine troost: de proeven van de halve finale zijn zo spannend, dat het zeker de moeite waard is om vanavond te kijken en te zien hoe de finaleplekken zijn veroverd.”

De reclame had eigenlijk pas volgende week uitgezonden moeten worden. Zondagavond nemen Mariana Verkerk, Hugo Kennis, Shary-An Nivillac, Eva Cleven en Eva Koreman het tegen elkaar op in de halve finale. Zondag 15 december wordt de finale uitgezonden.

Door mrra