Iets te lang hetzelfde rugnummer: Bakayoko (AS Monaco) vergist zich bij vervanging

Spelers zijn soms erg verknocht aan hun rugnummer. Anderen vergeten dan weer dat ze een ander rugnummer dragen. Kijk maar naar Timo Bakayoko van AS Monaco.

De bonkige middenvelder speelt sinds dit seizoen weer bij AS Monaco, dat hem in 2017 voor 40 miljoen euro verkocht aan Chelsea. The Blues lenen hem nu uit aan de Monegasken, nadat hij vorig seizoen al bij Milan werd gestald. Bij al zijn clubs speelde de Fransman met het rugnummer 14. Maar bij zijn tweede periode hangt het rugnummer 6 om zijn schouders.

Dat leverde zaterdag grappige taferelen op toen de middenvelder tijdens de partij tegen Amiens (3-0 winst, nvdr.) naar de zijlijn keek bij een wissel. Hij zag het bord met het rode cijfer ‘14’ en wandelde uit pure gewoonte naar de zijkant. Hij ging zelfs even de supporters groeten. Maar eenmaal aangekomen volgde de ontnuchtering. “Jij niet!”, wees iedereen aan de zijlijn naar Bakayoko. Diens euro viel nogal laat, maar eens ie viel zag de middenvelder de humor in van zijn actie. Hij lachte eens hartig en knuffelde Keita Baldé, de échte nummer veertien, eens om de situatie af te ronden.

 

 

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN