Sanne Cant blijft op de sukkel: “Nog niet volledig hersteld van de stage”

Sanne Cant werd pas zesde in Zonhoven. Foto: Photo News

Zonhoven -

Ze won er al vijf keer en werd een keer tweede. Zonhoven is dus een van de crossen die Sanne Cant het best liggen, maar wat al een heel seizoen geldt, gold ook in het zand van Limburg. Het wil dit seizoen maar niet lukken voor de wereldkampioene van Iko-Crelan. Ze staat nog altijd droog, gisteren werd ze zesde: “Ik begon goed, maar halfweg kreeg ik plots kramp in de kuit.”

Vijfenvijftig seconden achterstand op winnares Annemarie Worst en een zesde plaats. Normaal is Sanne Cant na zo’n prestatie niet te genieten, maar toch kregen we in Zonhoven een glimlach te zien bij de drievoudige wereldkampioene. Lag het aan de wenkende zon die op haar wachtte? Ze vloog gisterenavond nog over naar Spanje voor nog een week stage.

Die stage was gisteren ook de boosdoener van een aanvankelijk zekere podiumplaats. In de eerste ronden reed Cant constant bij de eerste drie, maar halfweg cross kende ze een enorme terugslag. “Een kramp in de kuit. Op een van de vele loopstroken bergop schoot er plots iets in mijn been. Ik weet niet hoe het komt. Misschien ben ik nog niet hersteld van de stage? Misschien heb ik daar te veel gelopen? Een conditioneel probleem is het zeker niet, want dan zou ik niet bij de eerste twintig aankomen.”

Sanne Cant blijft op de sukkel: “Nog niet volledig hersteld van de stage”
Foto: Marc Van Hecke

Ondanks haar zesde plaats blijft Cant derde in de stand van de Superprestige. Met nog drie manches te gaan en dus maximaal 45 punten te verdienen is haar kloof van 14 punten op Ceylin del Carmen Alvarado wel bijna onoverbrugbaar geworden met het oog op een vijfde opeenvolgende eindzege.

Erger is dat Cant begin december nog steeds droog staat. De dertien verreden klassementscrossen werden dit seizoen al gewonnen door zeven verschillende veldrijdsters, maar de wereldkampioene blinkt voorlopig uit in afwezigheid. Er is ook niet meteen beterschap op komst. De crossen van volgend weekend liggen Cant niet. In Ronse won ze nog nooit, in Overijse slechts één keer. “Misschien moet ik dan gewoon niet starten”, ergerde Cant zich aan de vraag. “Ik heb nog nooit in Ronse gecrost in december. Dus wie weet, lukt het nu wel.” Marianne Vos kan haar alleszins niet bedreigen. De winnares van Essen rijdt haar volgende wedstrijd pas in Namen.

Door Bram Vandecapelle
AANGERADEN
Meest recent