Abonnee worden? Kies je leesformule

09/12/2019 - BV & Co
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Robbie Williams: op gelijke hoogte met Elvis, maar net onder The Beatles.  REUTERS

Robbie Williams is net zo groot als Elvis

Hij is er zelf van overtuigd en nu geven ook de cijfers hem gelijk: Robbie Williams is in Groot-Brittannië even groot als Elvis Presley.

Bescheidenheid is nooit Robbie Williams’ grootste deugd geweest. Dus vindt de zanger het van zichzelf een “uitzonderlijke prestatie” dat hij deze week al voor de dertiende keer met een album op nummer één staat in de Britse hitlijsten. Williams evenaart met The Christmas present Elvis Presley, die even vaak de Britse album-charts aanvoerde.

Williams heeft zo ongeveer een abonnement op de toppositie in Groot-Brittannië: van al zijn platen belandden er slechts twee niét op de eerste stek. Al scheelde het niet veel, want Live from Knebworth en Reality killed the video star eindigden op nummer twee.

Ondanks ’s mans populariteit moet hij toch nog altijd opkijken naar één groep en dat zijn The Beatles. John, Paul, George en Ringo zongen vijftien albums naar de top van de Britse hitparade en blijven daarmee de absolute recordhouders.

In de Vlaamse Ultratop voor albums staat Williams trouwens niét bovenaan. Daarin moet hij vrede nemen met een tiende plaats. De koppositie is bij ons voor wijlen Leonard Cohen, met Thanks for the dance. (jdr)

AANGERADEN