Abonnee worden? Kies je leesformule

09/12/2019 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Wim Lybaert: veel goesting in nieuwe avonturen met de Columbus.  © Geert Van Hoeymissen

Wim Lybaert zoekt nieuwe regisseur voor vierde seizoen van ‘De Columbus’

Als het van Wim Lybaert (51) afhangt, dan komt er een vierde seizoen van De Columbus. Maar dan moet hij wel eerst een nieuwe regisseur vinden.

Het derde seizoen van De Columbus wordt pas in het voorjaar van 2020 op Eén uitgezonden, maar nu al droomt Wim Lybaert van een vierde reeks. “Ik zie dat helemaal zitten, maar of er een vierde seizoen komt, is nog helemaal niet afgeklopt. Of de VRT groen licht zal geven staat nog niet vast, maar vooral: ik moet op zoek naar een nieuwe regisseur. Bart Goossens (verbonden aan productiehuis Liefhebbers, nvdr.) die de afgelopen drie seizoenen onder zijn vleugels had, neemt even een pauze en dat begrijp ik. De regisseur draagt een groot deel van De Columbus, een uiterst zwaar programma om te maken.”

Dat laatste blijk alvast uit de oproep voor een nieuwe regisseur die Lybaert op zijn Facebook-pagina heeft geplaatst. Daarin specificeert hij dat eventuele kandidaten een jaar lang, van mei 2020 tot mei 2021 beschikbaar moeten zijn voor de opnames en de montage.

In De Columbus rijdt Lybaert met een bekende Vlaming naar een bestemming die pas even voor het vertrek door het lot wordt bepaald. Lybaert en zijn gast maken de rit in een tot mobilhome omgebouwde oude bus en onderweg genieten ze maximaal van het goede leven. (jdr, cel)

AANGERADEN