Abonnee worden? Kies je leesformule

09/12/2019 - Unknown
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De brandweer vond drie brandhaarden in de woning.jhm

Brandstichting in groot leegstaand huis: kraker of spelende kinderen?

Diksmuide

-

In de Kaaskerkestraat in Diksmuide, vlakbij de IJzertoren, is zondagmiddag brand uitgebroken in een grote woning.

Het vuur werd rond 16 uur ontdekt toen een zijraam van de woning het begaf en vlammen te zien waren. De brandweerkorpsen van Diksmuide en Leke waren snel ter plaatse en konden het vuur bedwingen. Het gaat om een huis dat al jaren onbewoond is en deel uitmaakt van een oude smederij. Toen de brandweer het huis binnen ging, werden drie brandhaarden ontdekt.

Op de benedenverdieping werden twee stapels papier in brand gestoken en op de tweede verdieping lag een brandende matras. Dat veroorzaakte hevige rookontwikkeling waardoor een raam het begaf en het vuur opgemerkt werd. Op de bovenste verdieping is er meer schade door roet en rook.

“Ofwel was hier een kraker aan het werk die even in de woning heeft verbleven”, zegt commissaris Wim Merlevede van politiezone Polder. “Maar behalve de matras en een salon wijst er niets op dat hier iemand verbleef. Een tweede mogelijkheid is dat het om spelende kinderen gaat. Achteraan het huis werd een raam ingeduwd om binnen te raken. Het parket werd verwittigd. Omdat het om een leegstaand huis gaat, met beperkte schade en de feiten duidelijk zijn, komt er geen deskundige.” (jhm)

Wim Merlevede Commissaris politiezone Polder “Achteraan het huis werd een raam ingeduwd om binnen te geraken”
AANGERADEN