Achttien gewonden na botsing Waterbus

Bron © Eigen berichtgeving, belga
Antwerpen -

De Waterbus die vaart tussen Hemiksem en het Steenplein in Antwerpen, is maandag iets voor zes uur gebotst. Daarbij vielen achttien gewonden, van wie niemand in levensgevaar is, klinkt het bij het parket. Een onderzoek is geopend.

Achttien gewonden na botsing Waterbus
Foto: JVDP

De Waterbus is een busdienst over de Schelde tussen Hemiskem en het Steenplein in Antwerpen. Met 58 passagiers aan boord botste de Waterbus ter hoogte van Wandeldijk op Linkeroever om nog onduidelijke reden tegen de aanlegplaats. “Er was op dat moment veel stroming, veel wind en een slecht zicht door de regen”, zei Gert Ickx van de Antwerpse haven.

In totaal raakten achttien personen gewond, zestien werden afgevoerd naar drie verschillende ziekenhuizen. De matroos raakten zwaargewond.

De meeste slachtoffers hadden verwondingen in het aangezicht omdat ze door de klap tegen de rugleuning van de stoel voor hen werden gekatapulteerd. Enkele personen hadden ook last van nekklachten. Een passagier met een bekkenbreuk werd dan weer geëvacueerd door een ladderwagen van Brandweerzone Antwerpen.

De waterbus zelf liep vooraan flinke averij op. Er gaapte een groot gat in de romp en het vaartuig maakte licht slagzij. Gevaar op zinken was er echter niet. Ook de steiger liep lichte schade op maar is wel nog bruikbaar.

Wat de oorzaak is van het ongeval is nog niet duidelijk en wordt door de politie onderzocht. De getroffen Waterbus zal nu zo snel mogelijk weggehaald worden.

Achttien gewonden na botsing Waterbus
Foto: JVDP
Door sir, jtp, bfs
AANGERADEN