Opschudding om rode baret van Tom Waes: “Die moet je verdienen”

Foto: © VRT - deMensen

Verschillende para’s zijn er niet over te spreken dat Tom Waes met een rode baret op de cover van weekblad Humo is verschenen. Hij deed dat ter promotie van zijn nieuw programma Kamp Waes, waarin vijftien burgers zich onderwerpen aan tests uit de opleiding van de Special Forces. “Geen opleiding, geen rode muts”, klinkt de kritiek.

LEES OOK. Onze chef cultuur keek naar ‘Kamp Waes’: “De sportschoenen gaan het haardvuur in”

De discussie ontstond op de Facebookpagina van ParaCommando.com. “Die rode muts moet je verdienen”, is de teneur in de reacties. “En niet via een tv-programma, maar door maanden hard werk. Schande voor het regiment.” Een ander schrijft nog: “Het getuigt van geen respect uit Waes zijn hoek.”

Al volgt niet elke paracommando die redenering. Fly, lid van de Special Forces Group en naar eigen zeggen al “32 jaar trotse bezitter van een rode muts”, verdedigt in een lang bericht de televisiemaker op Paracommando.com zo: “Tom heeft de muts gekregen van de Special Forces Group om een fotoshoot te houden als promotie voor het programma. Punt. Deze ludieke actie valt onder de noemer humor en zelfrelativering. Defensie mag Tom Waes op haar blote knieën danken voor de positieve media aandacht!”

In eigen naam schrijft hij ook nog het volgende: “Zonder een nestbevuiler te willen zijn, geef ik jullie de raad om jullie elitaire gedachtegoed te laten varen. Indien jullie moeite hebben om rekruten aan te trekken, is jezelf in vraag stellen verstandiger dan anderen bekritiseren die oplossingen brengen.”

Opschudding om rode baret van Tom Waes: “Die moet je verdienen”
Door sir
AANGERADEN
Meest recent