Aalst kan ook dit jaar opnieuw op Safir rekenen

De eerste oplegger vol Safir is maandag gearriveerd bij drankenhandel Picqueur. Foto: rr

Aalst -

Safir, het vergane Aalsterse bier dat door AB InBev op vraag van carnavalsgroep Beschomt en basketbalclub Okapi Aalstar vorig jaar tijdelijk op de markt werd gebracht, komt ook dit jaar terug. Dat maakt de grootste verdeler van de pils, drankenhandel Picqueur, bekend.

“AB InBev zat een tijdje geleden met ons aan tafel met de vraag of we nog eens op de kar wilden springen”, zegt Sylvia Picqueur. “Het zo’n succes vorig jaar, dat we natuurlijk ja zeiden. De eerste oplegger vol Safir is vandaag (maandag, nvdr.) gearriveerd, de vaten komen nog en vanaf volgende week is Safir dus weer beschikbaar in de cafés. Vorig jaar hebben we het in zo’n twintig cafés verdeeld, zolang de voorraad strekte. Of Safir ook de komende jaren beschikbaar is, zal nog bekeken worden.”

Het was de Aalsterse brouwerij De Gheest die het merk Safir in 1939 introduceerde. De productie verhuisde in 1988 naar Leuven en in 2014 werd het van de markt gehaald. Het bier wordt volgens AB InBev opnieuw gebrouwen volgens het originele recept.

Door lds
AANGERADEN