Gewapende en gemaskerde mannen aan de haal met 23.000 euro van spaarkas café

Café De Zuunbeek in de Pastoor Vendelmansstraat in het Negenmanneke is een populair café. Foto: idh

Oudenaken -

Bij een driest overval zijn gewapende en gemaskerde mannen er met een groot deel van de opbrengst van de spaarkas van café De Zuunbeek vandoor gegaan. Ze maakten zo’n 23.000 euro buit. Het parket opende een onderzoek naar de daders die nog niet zijn gevat.

Maandenlang spaarden de stamgasten van het Leeuwse café De Zuunbeek voor een extraatje, in hun spaarkas in het café. Vrijdagavond zou de kas verdeeld worden, vlak voor de feestdagen.

Maar net toen dat moest gebeuren, vielen rond 20 uur enkele gemaskerde en gewapende overvallers het café binnen. Ze baanden zich deen weg naar het lokaal waar de verdeling zou gebeuren en dwongen met hun wapen de aanwezigen om de inhoud van de spaarkas af te geven.

De overvallers maakten zo om en bij de 23.000 euro buit. Nadien sloegen ze op de vlucht in een wagen waarmee iemand hen stond op te wachten. Niemand raakte bij de overval gewond maar de aanwezigen waren wel sterk onder de indruk van de feiten.

De politie werd meteen verwittigd en was ook snel ter plaatse was in het Negenmanneke. De agenten konden echter niet voorkomen dat de daders konden ontkomen.

Wie de overvallers zijn die er met de spaarkas van café De Zuunbeek vandoor gingen, is voorlopig dus nog niet duidelijk. Het parket van Halle-Vilvoorde opende een onderzoek.

Café De Zuunbeek is in centrum van het Negenmanneke een populair en volks café waar veel activiteiten plaatsvinden.

Door ingrid depraetere