Boris Johnson onder vuur nadat hij weigert foto te bekijken van ziek jongetje op de grond

Bron © De Telegraaf

Foto: REUTERS

De Britse premier Boris Johnson ligt onder vuur nadat hij nogal opmerkelijk reageerde op een foto van een ziek kind. Een 4-jarig jongetje lag in het ziekenhuis op de vloer, naar verluidt omdat geen bedden beschikbaar waren. Toen de reporter het beeld toonde aan Johnson, nam die laatste de gsm af.

Aanvankelijk weigerde Johnson naar de telefoon van de verslaggever te kijken nadat die hem een foto toonde van het zieke jongetje. De premier zou het toestel vervolgens zelfs in zijn zak hebben gestoken.

Gevoelig onderwerp

Johnson keek later alsnog naar de foto van de zieke kleuter. Hij sprak toen over een “heel nare foto” en bood het gezin van het kind zijn verontschuldigingen aan. De commotie rond het interview komt op een lastig moment: de Britse kiezers gaan donderdag naar de stembus voor de landelijke verkiezingen. Naast de Brexit geldt de toekomst van de nationale gezondheidsdienst NHS als één van de gevoeligste onderwerpen. Dat een ziek jongetje wegens het gebrek aan beschikbare bedden op de grond ligt, valt dus niet in goede aarde bij heel wat Britten.

Intussen worden de beelden ook lustig gedeeld op sociale media door de oppositie. “Boris Johnson kijkt niet eens naar de schade die hij heeft aangericht in de levens van mensen en de NHS”, tweet grootste oppositiepartij Labour. Minister van Gezondheidszorg Matt Hancock heeft inmiddels een ongepland bezoek gebracht aan het ziekenhuis. Hij zegt geschokt te zijn door de foto.

Door evdg
AANGERADEN
Meest recent