Een verwarde Daenerys krijgt Willy Naessens op bezoek en Barbara Sarafian bedreigt de ‘noten’ van Erik Van Looy in ‘De Slimste Mens’

Willy Naessens leidde de verwarde Daenerys Targaryen rond in zijn kasteel. Zij vroeg zich duidelijk af waar Jon Snow gebleven was. Foto: VIER

Erik Van Looy en z’n kandidaten begonnen vanavond aan de finaleweken van De slimste mens ter wereld. Bart Schols werd vergezeld door cartooniste Chrostin en comedian Amelie Albrecht. Die laatste was alleszins blij terug te zijn. “Nochtans zeiden mensen dat het leek alsof ik hier tegen mijn zin was”, zegt ze. “Maar zelf vond ik dat ik er nog nooit zo blij heb uitgezien.” Zo blij als Albrecht vanavond is, zo verward is Daenerys Targaryen wanneer ze in haar kasteel niet Jon Snow, maar Willy Naessens aantreft. Gekkigheid alom dus.

Het Mooiste moment:

Daenerys Targaryen en Tyrion Lannister staan voor de poort van een donker kasteel. Eventjes zitten we terug in de hoogtijden van ‘Game of thrones’, maar de mystiek wordt direct onderbroken wanneer Willy Naessens ten tonele verschijnt. Het kasteel blijkt van hem te zijn, en hij wil het verkopen. “Dat was hier mijn bureau”, vertelt hij aan een verwarde Daenerys terwijl hij haar rondleidt. “Daar staat mijn bureaustoel. Maar het is geen goeie. Ik krijg er zeer van in mijn rug.”

De beste quotes:

Van Looy: “Hebben jullie ooit ballet gedanst? Want Barbara ziet er niet meteen de meest lenige uit.”

Barbara Sarafian: “Pas maar op, of ik zal met mijn pas de deux of plié uw noten eens kraken.

***

Wim Opbrouck: “In de eerste les op de toneelschool leerden wij kussen met tong. Lest twee was dan met kabeljauw, met de karper, de snoekbaars...we hebben een heel aquarium gehad.”

***

Van Looy: “Wim, kan jij skiën?”

Opbrouck: “Ja, maar de laatste keer was ik tijdens de après-ski zo dronken dat ik op mijn ski piste.”

De winnaar van maandagavond:

Bart Schols won de aflevering met 410 seconden.

De verliezer van maandagavond:

Het ging gelijk op tussen Chrostin en Amelie Albrecht in de finale, maar de comedian was tactisch slimmer en liet zich zakken. Ze wist dat Piet Mondriaan een Nederlandse schilder was, en dat was genoeg om Chrostin naar huis te spelen. Definitief deze keer.

De nieuwkomer van dinsdag:

Callboy Bart Hollanders.

De tussenstand

1 Lieven Scheire (8 afleveringen)

2 Astrid Stockman (8 afleveringen)

3 Thomas Huyghe (6 afleveringen)

4 Lotte Vanwezemael (6 afleveringen)

5 Mathieu Terryn (6 afleveringen)

Door Wout Desmytere