Bartel Van Riet keert terug met nieuw seizoen ‘Expeditie Robinson’

‘Expeditie Robinson’ keert na een jaartje afwezigheid volgend jaar in volle glorie terug. Dat bevestigt zender Vier. Het nieuwe seizoen verschijnt in het voorjaar 2020 op de buis.

eadp

Presentator Bartel Van Riet (36) mag binnenkort weer met een rist onbekende Vlamingen naar een onbewoond eiland afzakken. Tijd om te luieren krijgen ze daar evenwel niet. Ze worden meteen verdeeld in een kamp noord en een kamp zuid en gaan er de strijd aan. Met zichzelf, met hun tegenkandidaten en de natuurelementen. Daarvoor moeten ze hun beste survivalskills bovenhalen. het resultaat zal te zien zijn in het voorjaar van 2020. Welke proeven hen te wachten staan en wie die kandidaten zijn, maakt Vier later bekend.

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Voor het vorige seizoen schreven zich 2.000 avontuurlijke Vlamingen in. Toen won Robbe De Backer (31) uit Torhout, een handelaar in brocante. Hij ging na 33 harde dagen in de Filipijnen naar huis met de hoofdprijs van 25.000 euro. Dat was het eerste seizoen dat Vlaanderen afzonderlijk van Nederland een reeks van Expeditie Robinson maakte. De laatste coproductie dateert van 2012 en was toen nog te zien op 2BE. Het vorige seizoen in het najaar van 2018 haalde tussen de 300.000 en 400.000 kijkers.

LEES OOK