Calvo over uithaal van De Wever naar Rutten: “Indruk dat man-vrouwkwestie meespeelt”

Bron © De Ochtend

Foto: ISOPIX

Nadat Bart De Wever maandag had uitgehaald naar Gwendolyn Rutten (Open VLD), haalt nu Kristof Calvo (Groen) op zijn beurt uit naar de N-VA-voorzitter. “Ik vind het niet netjes, ik heb de indruk dat daar de man-vrouwkwestie speelt”, zegt hij op Radio 1.

“Paul Magnette heeft gezien dat hij de Vlamingen uit elkaar kan spelen en door postjes aan te bieden Open VLD bijna overstag heeft doen gaan.” Op die uitspraak van De Wever ging Calvo in De ochtend op Radio 1 nog even door. “Grof, en niet netjes”, noemt hij het. “Ik heb sterk de indruk dat daar ook de man-vrouwkwestie speelt. Bart De Wever is kandidaat-burgemeester en kandidaat-minister-president geweest en beslist uiteindelijk om dat niet te doen. En als een vrouwelijke partijvoorzitter misschien ook die ambitie heeft – al is het daar nog op geen enkel moment over gegaan – stel je vast dat dat leidt tot heel veel persoonlijke aanvallen.”

Of Calvo N-VA dan beschuldigt van seksisme, wilde presentator Xavier Taveirne weten. “Dat is een te grove uitspraak, maar de persoonlijke aanvallen richting collega’s helpen ons niet vooruit”, aldus Calvo.

LEES OOK. “De blokkage zit aan Vlaamse kant. Een Vlaming kan die wegnemen” (+)

Door sir
AANGERADEN
Meest recent