Team Sunweb stelt zijn ploeg voor volgend seizoen voor, maar Belgen Tiesj Benoot en Ilan Van Wilder moeten van in het publiek toekijken

Tiesj Benoot en Ilan Van Wilder mochten nog niet mee op de foto en zaten (vooraan links) in het publiek. Foto: wvo

Team Sunweb stelde met veel grandeur zijn nieuwe ploeg voor het komende seizoen voor: 52 renners, inclusief vrouwen en beloften. Maar... geen Tiesj Benoot of Ilan Van Wilder op de ploegfoto. De Belgen moesten tijdens de presentatie op een stoeltje toekijken tussen het publiek.

LEES OOK. Tiesj Benoot wil naar de Olympische Spelen: “Dit is een mooie kans voor mij, maar de plaatsjes zijn duur”

Tiesj Benoot kwam over van Lotto-Soudal, Ilan Van Wilder maakte de overstap van de beloftenploeg van Lotto-Soudal waar hij zich afgelopen seizoen tot Jonge Flandrien kroonde.

De twee Belgische aanwinsten zaten wel in de zaal maar mochten wegens hun nog lopend contract met Lotto-Soudal nog geen Sunweb-tenue aantrekken. Ze volgden de presentatie van hun nieuwe ploeg dan maar van tussen het publiek, op een stoeltje op de eerste rij. Achteraf werden ze wel geïnterviewd door de aanwezige media:

Team Sunweb stelt zijn ploeg voor volgend seizoen voor, maar Belgen Tiesj Benoot en Ilan Van Wilder moeten van in het publiek toekijken
Foto: wvo

In het wielrennen treden nieuwe contracten pas in vanaf 1 januari, en dat zorgt wel vaker voor vreemde taferelen. Renners mogen wegens sponsorovereenkomsten pas vanaf het nieuwe jaar de outfit van hun nieuwe ploeg aantrekken, hoewel ze vaak eerder al op stage trekken met hun nieuwe ploeg.

Zo rijdt Philippe Gilbert momenteel op stage met Lotto-Soudal in Mallorca nog in blauwe Quick-Step tenue rond. En dat zorgde blijkbaar voor de nodige verwarring bij zijn kersverse ploegmaat/grappenmaker Adam Hansen: “Is die gast in het blauw dé Philippe Gilbert!!! Verdorie, goed om weten...”

Door Wim Vos
AANGERADEN