Marie Fredriksson, zangeres van Roxette, overleden op 61-jarige leeftijd

Foto: EPA-EFE

Marie Frederiksson, zangeres van de Zweedse rockgroep Roxette, is maandag op 61-jarige leeftijd overleden na een slepende ziekte. Dat hebben Zweedse media op gezag van haar familie gemeld.

Frederiksson richtte in 1986 met zanger/gitarist Per Gessle de groep Roxette op. Ze scoorden onder meer met nummers als It must have been love, Listen to your heart en The look. De groep zou wereldwijd 75 miljoen platen verkopen, en was ook in België te zien.

“Het voelt niet lang geleden dat we dagen en nachten in mijn kleine appartement doorbrachten en onmogelijke dromen deelden. Je was de beste wonderbaarlijke vriend veertig jaar lang. De dingen gaan nooit meer zijn zoals ze waren”, zo reageerde Gessle na het overlijden van Marie Frederiksson.

In 2002 werd bij de zangeres een hersentumor vastgesteld. De tumor kwam aan het licht nadat Frederiksson was gevallen in haar woning. Ze onderging een ingreep en drie jaar later werd ze volledig kankervrij verklaard. In 2010 begon ze opnieuw te toeren, zowel met Roxette als solo. Al moest in 2016 nog een tournee afgebroken worden wegens gezondheidsproblemen.

Fredriksson laat een echtgenoot en twee kinderen, Inez Josefin (26) en Oscar (23), na. Ze wordt in intieme kring begraven.

Door syd
AANGERADEN