Kuurnse verenigingen organiseren Het Warmste Feest voor twee goede doelen

De organisatoren verkopen ook exclusieve bierpotten. Foto: eva

Kuurne -

Kuurne is de feestgemeente bij uitstek en dus kan een heus feest voor De Warmste Week uiteraard niet ontbreken. Twee Kuurnse verenigingen sloegen de handen in elkaar en organiseren ten voordele van twee goede doelen vrijdag Het Warmste Feest.

De Kuurnse karateclub Toukon verzamelde de afgelopen twee jaar met hun Zelfverdediging for Life al geld voor het goede doel. “We konden daarmee een mooie som voor het goede doel inzamelen, maar we wilden graag eens iets anders doen”, zegt Ann Messelier van karateclub Toukon.

Dit jaar organiseren de karateclub samen met vzw 70-80 een grotere activiteit. Op vrijdag 13 december vindt Het Warmste Feest plaats in Kubox. Er wordt gestart met een wintermaaltijd waarvoor 265 mensen zijn ingeschreven. Daarna zorgen de dj’s van 70-80 ervoor dat er tot in de late uren kan worden gedanst. Onder meer burgemeester Francis Benoit is één van de dj’s van 70-80. “Het is al enige tijd geleden dat we zelf nog eens hebben gedraaid, maar we gaan er echt een super warm feest van maken”, aldus de burgemeester.

Bierpotten

De opbrengst van Het Warmste Feest gaat naar twee goede doelen: Het Ventiel, de organisatie die zich inzet voor patiënten met jongdementie en naar Diawareness die zich engageert voor de genezing van type 1 diabetes. “We kennen enkele ouders van kinderen met type 1 diabetes. We willen die gezinnen een hart onder de riem steken. En tegelijk door mee geld in te zamelen zal er hopelijk een oplossing komen en kunnen de kinderen sneller genezen”, zegt Ann Messelier van karateclub Toukon. “Om nog extra geld in te zamelen, verkopen we ook exclusieve bierpotten met daarop het logo van ‘het warmste feest’ voor vijf euro. Daarnaast is er ook nog een tombola met mooie prijzen.”

De toegang voor Het Warmste Feest is gratis. Iedereen is welkom vanaf 19 uur.

Door eva
AANGERADEN
Meest recent