Club Brugge verdiende al meer dan 30 miljoen euro in Champions League

Foto: AP

Club Brugge neemt vanavond afscheid van de Champions League. Met nog één wedstrijd te gaan staat de inkomstenteller al op 29 miljoen euro. Dat bedrag bestaat uit een startpremie van 15,25 miljoen euro, drie keer 900.000 euro voor de drie punten die Club verzamelde en een premie van 11,08 miljoen euro gebaseerd op de Europese coëfficiëntenlijst. Die lijst houdt rekening met de Europese resultaten van de voorbije tien jaar.

De uiteindelijke opbrengst zal boven de 30 miljoen euro liggen, omdat Club Brugge ook nog geld krijgt uit tv- en andere rechten. De tv-pot, of de zogeheten market pool, moet Club wel delen met de Racing Genk, de andere Belgische deelnemer in de Champions League. Genk heeft als kampioen recht op 55 procent van het bedrag, Club op 45 procent. Het bedrag fluctueert van jaar tot jaar en is afhankelijk van de grootte van de tv-markt, maar vermoedelijk gaat het om een paar miljoen euro.

Als Club vandaag wint en zich plaatst voor de Europa League krijgt het er nog 3,2 miljoen euro bij: 2,7 miljoen euro voor de drie punten tegen Real Madrid en 500.000 euro kwalificatiepremie voor de 1/16de finales van de Europa League.

Door bla
AANGERADEN