Man gezocht die 24-jarige vrouw in toilet opwachtte en aanrandde

  • In café De Zwarte Ruiter op het Zegeplein werd in juli een vrouw vastgegrepen.
Turnhout -

Politie en parket zijn op zoek naar de verdachte van een aanranding die zich voordeed in café De Zwarte Ruiter in Turnhout, op 27 juli van dit jaar. Een vrouw van 24 werd in het toilet van het café betast, gekust en bijna het wc-hokje ingesleurd. Het was zaakvoerder Dries Verdick die als eerste klacht indiende bij de politie. Het VTM-programma Faroek toonde dinsdagavond de beelden.

In Faroek was gisterenavond te zien hoe een 24-jarige vrouw op 27 juli in de toiletten van café De Zwarte Ruiter op het Zegeplein werd vastgegrepen door een man. De man nam de vrouw vast, betastte haar borsten en probeerde haar te tongzoenen. Hij probeerde de vrouw ook mee in het toilet te trekken, maar ze kon zich verzetten.

“Ik ben meteen naar buiten gelopen en heb lang gehuild”, getuigt de vrouw. “Een vriendin heeft me naar huis gebracht omdat ik te hard onder de indruk was om te blijven.” Toen cafébaas Dries Verdick op de bewakingsbeelden de feiten zag die zich in zijn café hadden afgespeeld, diende hij meteen klacht in de bij lokale politie. “Ik was enorm aangedaan door de beelden en werd ook boos van. Ik wil vermijden dat dit nog eens gebeurt”, zegt hij. Verdick heeft intussen 22 camera’s in zijn zaak geplaatst. “Voor zowel de veiligheid van het personeel als de klanten.”

Bewust opgewacht

Ook het parket tilt zwaar aan de feiten. “Uit de beelden blijkt dat de man al langer toenadering zocht op de dansvloer. Hij heeft het slachtoffer bewust opgewacht in het toilet en wist waarmee hij bezig was”, zegt magistrate Anouk Draulans. Het parket doet een oproep naar mogelijke andere slachtoffers van de verdachte.

“Ik blijf me afvragen wat er was gebeurd als hij mij wel het wc-hokje kon intrekken. Het is belangrijk dat hij gevat kan worden, want ik heb het gevoel dat ik niet zijn enige slachtoffer ben”, zegt de twintiger.

De man heeft een licht getaande huidskleur, een baardje en snor en is slank gebouwd. Hij droeg op het moment van de feiten een witte T-shirt en een pet met een ster erop.

Wie tips heeft over de verdachte, kan de politie contacteren op 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.be.

Door Britt Peeters
AANGERADEN