Abonnee worden? Kies je leesformule

11/12/2019 - Wegwielrennen
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Circus was vanaf 1 januari 2018 cosponsor van Corendon-Circus.  BELGA

Sponsor Circus verlaat ploeg Mathieu van der Poel en trekt naar Wanty-Gobert

Opmerkelijke transfer in het Belgische pro-continentale circuit. Sponsor Circus verlaat de Corendon-Circus ploeg van Mathieu van der Poel voor de ploeg van Hilaire Van Der Schueren, die voortaan Circus-Wanty-Gobert zal heten.

Gisteren werden in het Zwitserse Montreux de nieuwe licenties voor wielerploegen uitgedeeld. Op het pro-continentale niveau zijn al twee Belgische ploegen zeker: Sport Vlaanderen-Baloise en Circus-Wanty-Gobert. De Waalse ploeg van Hilaire Van Der Schueren heeft met Circus dus een nieuwe sponsor beet.

Circus is geen onbekende. Het gokbedrijf was sinds 1 januari 2018 cosponsor bij het Corendon-Circus van Mathieu van der Poel. Aan die tweejarige samenwerking komt nu een einde. “Het klopt dat Circus vanaf 2020 naar de Wanty-ploeg zal trekken”, aldus Philip Roodhooft, algemeen manager van Corendon-Circus. Zijn pro-continentale ploeg moet nog even wachten op een licentie. Onlogisch is dat niet, want mogelijk komen er nog één of twee sponsors bij, maar daar wenst Roodhooft niet op in te gaan. Reisoperator Corendon heeft alleszins nog een sponsorverbintenis tot eind 2020.

De Waalse formatie Bingoal-WB (het vroegere Wallonie-Bruxelles) van Christophe Brandt is ook nog niet zeker van zijn pro-continentale licentie. Hun dossier wordt nog geëvalueerd. Ook de dossiers van de Franse ploegen B&B Hotels-Vital Concept en Nippo-Delko Provence zijn nog niet afgerond.

In de World Tour zijn al achttien ploegen zeker van hun licentie van drie jaar (2020-2022), daarbij Deceuninck-Quick Step, Lotto-Soudal en nieuwkomer Cofidis. Enkel de Australische formatie Mitchelton-Scott moet nog wat wachten. Volgens ploegleider Laurenzo Lapage is er geen reden om ongerust te zijn. “We waren enkele uren te laat met het indienen van onze licentie. Het is een kwestie van dagen tot wij ook onze zekerheid krijgen.”

Bij de vrouwen is het aantal World Tour-teams veel kleiner. Slechts zeven ploegen hebben een vierjarige World Tour-licentie (2020-2023) te pakken: Ale-BTC Ljubljana, Canyon-SRAM, CCC-LIV, FDJ-Aquitaine Futuroscope, Movistar, Sunweb en Trek-Segafredo. De hervorming van het vrouwenwielrennen is dus nog niet helemaal geslaagd.

AANGERADEN