Opnieuw prijs: Emma Meesseman wint ook Vlaams Sportjuweel

Foto: VDB

Nadat ze vorige week al de Vlaamse Reus - de trofee van de Vlaamse sportjournalisten had ontvangen - won Emma Meesseman woensdag ook het Vlaams Sportjuweel, de onderscheiding van de Vlaamse overheid.

Het leek alsof ze vanop 3.000 kilometer afstand - Meesseman schitterde voor de Euroleague woensdag met Jekaterinenburg in de Turkse havenstad Mersin - haar nominatie nog extra kracht wilde bijzetten. De 26-jarige West-Vlaamse pootte offensief een vrijwel foutloze prestatie neer met 10/11 tweepunters, 1/1 driepunters en 5/5 vrijworpen, goed voor 28 punten. In de WNBA won Meesseman met Washington het kampioenschap, waarbij ze ook nog verkozen werd tot MVP van de finale. Ze blonk ook uit bij de Belgian Cats en bij Jekaterinenburg.

Bert Wentink, voormalig technisch directeur van de Belgische hockeybond, ontving de Vlaamse Prijs voor Sportverdienste. De Nederlander is samen met bondsvoorzitter Marc Coudron een van de architecten van het vaderlandse hockeysucces, waarbij de Red Lions sinds een jaar of drie bij de wereldtop horen.

Emma Meesseman schittert in Euroleague, nederlaag voor Julie Allemand

In de Euroleague leidde een schitterende Emma Meesseman (28 punten, 5 rebounds, 3 assists) het Russische Ekaterinburg tegen het Turkse Cukurova naar een 56-112 zege. Met 6 op 7 staat Ekaterinburg in poule A op de eerste stek. Julie Allemand (5 punten, 3 rebounds, 2 assists) verloor met het Franse Lyon met 82-67 van het Turkse Fenerbache Istanbul. Met 2 op 6 staat Lyon zesde.

Door Marc Vermeiren, cpm
  • AANGERADEN